Najprej se odpravim v Uluwatu
Samo manjša opomba: opice, ki živijo ob templju, nimajo manir, zato ne igrajo po pravilih naše civilizacije. Oprezam po tatinskih poskusih in uspešno prebegnem v Radisson Blue Hotel, kjer se zbudim v čudovito jutro.
Infinity
Pogled z recepcije je tako impresiven, da se mi po vseh teh letih potovanj končno zasvita, zakaj nekateri ljudje preprosto ne zapuščajo letovišč.
Diši po ...
Najprej kava. Potem načrti. In ne, ni tista znamenita in najdražja kava na svetu, ki jo na Baliju pomagajo proizvajati mačke ... s svojimi kakci.
Spomenik hedonizmu
Klub z restavracijo, ki je ne morete zgrešiti: Ku De Ta v Seminjyaku. Če bi radi izkusili eleganco kulinaričnega doživetja, ki mu sledi najbolj iskreno nočno življenje na Baliju, potem je to ultimativna referenčna točka.
Ob morju
Café del Mar v kraju Seminyak in barva, ki nikoli ne razočara. Čeprav se danes ne potopim vanjo. Zdaj lahko končno vizualiziram vse milozvočne kompilacije Café del Mar, ki si jih vrtim že zadnjih 20 let.
Sam svoj didžej
Verjetno najbolj romantičen didžej pult v Indoneziji. Pogled iz restavracije El Kabron v Uluwatu. Mimogrede, tu je baje tudi najboljši kraj za deskarje na Baliju.
Trenutek slasti
Jem v restavraciji chefa, ki ima že 3 Michelinove zvezdice. Na krožniku: parpata na carpaccio ali po domače: najboljši del tune lokalnega ulova.
Vsi okusi
Bali obožuje sredozemsko kuhinjo, jaz pa dejstvo, da lahko tole okušam v objemu podnebja, ki je še toplejše od mediteranskega. Krožnik mi krasi avtentična španska jed patatas bravas – tako okusna, kot je videti.
Sanjsko
Pogled na lounge hotela oz. na moj novi ohranjevalnik zaslona.