Forrest Gump se je potem ko se je zagledal v prostrane daljave Pacifika in odločil, da bo tekel še nadaljnjih 120 minut filma. Točno tako dolgo pa je trajala tudi naša kulinarična ekskurzija, ki je poleg profanega občutka, da smo na eni najbolj ikonskih filmskih lokacij na svetu, pustila izjemno dober priokus po pacifiških dobrotah.
Enostavna pravila
Najprej se seznanimo s kodami za priklic strežbe. Rdeča tablica pomeni, da želimo naročiti, modra pa, da smo v postopku – da torej intenzivno bremenimo brbončice.
Bubba časti čezoceansko povezavo
Danes digitalno delimo hrano še preden jo okusimo, za wi-fi pa žicamo, še preden naročimo kozarec vode. In ker je vse, kar je povezano s Forrestom Gumpom na neki način kultno, se mi je zdelo kul tudi to, da je z mojega seznama zastonjkarskih brezžičnih omrežij pomežiknil Bubba Gump. Še bolj pa se mi je zdelo fino to, da mi za prenos nekaj slik ne bo treba vklopiti mobilnih podatkov, ker tole z roamingom po ZDA pač ni šala.
Čin čin!
Najprej se odžejamo z ravno prav ohlajeno jagodno limonado, ki nam jo postrežejo v kozarcih z utripajočo LED-osvetlitvijo. Kaj? Smo pač v epicentru turizma in šovbiznisa! Kozarec lahko odneseš s seboj kot suvenir, a moji kovčki temu skoraj pollitrskemu volumnu niso bili kos (in ja, poznamo taktiko pakiranja nogavic v skodelice in kozarce, in ne, ni se obnesla).
Klasični Bubba koktajl z rakci
Na prvi pogled deluje kot tema za piljenje tehnike tihožitja, a je koktajl v resnici samo dobra vaba za nadaljnje gurmanske ekscese. Koktajl je postal prava klasika na meniju zaradi dveh lastnosti: svežine škampov (spomnimo iz filma: Ker je mama rekla, da je sveže vedno najboljše), ter domače omake (sestavine, kakopak, ostajajo skrivnost).
Run Across America na 4 načine
Ker imamo radi vse sorte rakcev na vse možne in nemožne načine, pade ideja, da poskusimo v najkrajšem možnem času čim več okusov. Na eni porciji tako dobimo rakce na štiri načine, in do danes se nismo zedinili, kateri so bili najbolj okusni.
Za velike punce
Samo en nasvet imam za vse, ki iščete gurmansko uteho po ZDA: go big or go home. Na celični ravni se zavedam, da sem v deželi cvrtja, zato je naročanje v pari kuhanega brokolija s kurkumo boj z mlini na veter. A zmaga pripada pogumnim – tisti dodatni holesterol bomo pač morali zbijati na stari celini.
Aja, a je kdo omenil rakce?
Na meniju so vsaj toliko pošteni, da omenijo dnevno priporočeni vnos kalorij, ampak zakaj so potem to jed poimenovali Škampova nebesa?
Pravijo, da slika pove več kot 1.000 besed
Sladico smo skesano izpustili in si tako prihranili razlog, da se vrnemo.
Naslovna fotografija: Profimedia. Fotografije v članku last avtorice.