Za v uho – slušalke za vsako priložnost

Če kaj, mora pravi študent ustrezno odstraniti vse nepotrebne zvoke iz okolja, da se lahko z vsako možgansko sinapso osredotoči na epistemološke teorije Jürgena Habermasa. Applu je s slušalkami AirPods uspelo iz generacije v generacijo izpopolnjevati umetnost izoliranega zvoka in tretja generacija brezžičnih slušalk AirPods je izvrstna spojina kakovostnega zvoka, aktivne tehnologije Noise Cancellation in presenetljive vztrajnosti v delovanju, saj slušalke z enim polnjenjem zagotovijo kar do 30 ur predvajanja. Čista desetka.

AirPods

Za v naročje – zmogljivi tablični računalniki

Nekje med prenosnikom in mobilnim telefonom se skriva udobje neslutenih možnosti. In priložnosti. Pri tabličnih računalnikih (recimo jim kar samo tablice) je pravilo takšno – dokler jih nimamo, se zdi, da jih ne potrebujemo, ko končno imamo svojega, pa ne vemo, kako smo lahko živeli brez.

Tablica predstavlja izjemen preskok v kakovosti življenja, če jo le izkoristite, kolikor je le mogoče.

Predlagamo dve varianti, odvisno seveda, v kakšnem okolju se počutite bolj udobno. Vsi, ki ste vajeni Applovega sistema iOS, boste lahkotno jadrali po 10,9-palčnem zaslonu Liquid Retina Applovega klasičnega iPada desete generacije, ki ima vse, kar potrebujete, da lahko kjerkoli in kadarkoli na hitro zaženete svojo mobilno študentsko pisarno.

iPad 10th generation

Če imate raje podlago Android, se z Applovimi tablicami brez težav kosa Samsung Galaxy Tab S9+ FE, ki je sicer nekoliko dražji, a imate že priloženo pisalo S Pen za razgibavanje svoje ustvarjalne žilice še na področje risanja in skiciranja. Zmogljiva tablica, ki v notranjosti skriva zelo vzdržljivo baterijo, da zdrži vse študijske obveznosti – tudi tiste večerne.

Samsung

Za na mizo v kavarni – prenosnik za delo kjerkoli in kadarkoli

Oprostite, predavalnici. Ampak največkrat verjetno res v kavarni. Najprej se seveda odločite, kateremu plemenu pripadate – ste Applovi privrženci in naprav brez obgrizenega jabolka niti ne pogledate ali stavite na okolje Windows in želite, da vaš delovni računalnik poganja Microsoftov operacijski sistem.

Od tu naprej vam na izbiro ponujamo dva krasna prenosnika, ki bosta brez težav opravila vse študijske naloge, klepetala s ChatGPT-jem, in ko bo čas za sprostitev, gnala tudi Netflix filme in kolekcije hitov Plavega orkestra na YouTubu.

Za Applove navdušence, ki so vajeni, da morajo za tehnološko opremljenost seči nekoliko globlje v žep, je trenutno odlična opcija Apple MacBook Air s 15,3-palčnim zaslonom Liquid Retina, za sliko tako ostro in jasno, da boste v njej videli vse svoje dolgoročne potenciale. V osrčju še vedno zmogljivi procesor M3, ki brez sopihanja žene vse multimedijske vsebine in še kakšno z Macom kompatibilno videoigro, ki pride prav, ko je treba spočiti utrujene misli.

Apple

Za zaprisežene Windows uporabnike je cenovno nadvse ugoden prenosnik Asus Vivobook  Go 15 z Ryznovim srcem pete generacije in gajstnim 512-gigabajtnim diskom, seveda iz kategorije SSD, da med brskanjem po datotekah ne bo rožljalo. Bogate specifikacije in krasen zaslon zagotavljajo, da bo dotični Asus vestni spremljevalec pri vseh študijskih in obštudijskih dejavnostih, ne bo pa obtežil vašega koraka v svetlo prihodnost, saj tehta le sramežljivih 1,63 kilograma.

Asus

Za na hrbet – nahrbtnik za popolno mobilnost

Tehnološko opremljeni in v digitalni svet vklopljeni študentje potrebujejo tudi primeren nahrbtnik, v katerem se bodo dragocene naprave varno prenašale med predavalnicami, kavarnami in dejavnostmi, vse tja do domačih napajalnikov.

Udobje, odpornost proti sovražnim naravnim elementom in preglednost z veliko notranjimi in stranskimi zunanjimi žepi ponuja športno zasnovani nahrbtnik Port Courchevel 17,3''. Ta številka na koncu pomeni, da vanj lahko brez težav zarinete tudi velikanski 17-palčni prenosni računalnik in ga s seboj odpeljete na naslednje prijateljsko srečanje privržencev 'streljačine' CS:GO.

Nahrbtnik

Ker je nahrbtnik ergonomsko oblikovan in lahek (tehta nekaj več kot kilogram), ga boste brez težav izkoristili tudi za izlete ali daljše pohode, da bodo rezervne nogavice varno ločene od paštete in sveže pečenih kajzeric.

Naslovna fotografija: Profimedia. Fotografije v članku: A1, Samsung, Apple