Novinarska vprašanja

Za vsa vprašanja medijev in ostale zainteresirane javnosti smo na voljo na elektronskem naslovu: PR@A1.si.

Nagradni natečaj, ki otrokom pomaga najti skupni jezik

A1 Slovenija serijo Lahkonočnic, ki otrokom pomagajo najti skupni jezik, dopolnjuje z natečajem, namenjenim vrtcem in prvi triadi osnovnih šol, s katerim želijo prispevati k boljši vključenosti otrok iz tujine v vrtce in šole. Serija šestih pravljic z različnimi tematikami otrokom približuje bosanski, albanski, makedonski, ruski, ukrajinski in nemški jezik, s tem pa nove prijatelje, katerim slovenščina ni materni jezik. Jezikovni nagradni natečaj, ki ga ustvarjajo skupaj z revijama Cicido in Ciciban poteka do konca oktobra, več informacij pa je na voljo na spletni strani.

Slovenske vrtce in šole v zadnjih letih obiskuje vse več otrok iz tujine, predvsem iz Bosne in Hercegovine, Kosova, Albanije, Makedonije in drugje, ki se pri vključevanju v družbo med drugim srečujejo tudi z jezikovno bariero. Da bi otrokom približali tuje jezike, vzgojiteljem in učiteljem pa ponudili orodje za vključevanje otrok iz tujine, je A1 Slovenija pred kratkim lansiral posebno serijo prepoznavnih pravljic Lahkonočnic, ki otrokom pomagajo najti skupni jezik. Pravljice otroke učijo vrednot, kot so sodelovanje, spoštovanje, tolerantnost, empatija in prijateljstvo, ter jim skozi vsakodnevne primere predstavijo osnovne besede in fraze tujih jezikov, s katerimi se danes najpogosteje srečujejo.

Nagradni natečaj za vrtce in osnovne šole

Jezikovni nagradni natečaj poteka v sodelovanju z revijama Cicido in Ciciban in nadaljuje septembrsko izobraževalno rubriko Cici Vesela šola, ki je naslavljala temo sporazumevanja. Natečaj vabi skupine otrok, da se skupaj naučijo osnovnih fraz maternega jezika svojih sošolcev, vzgojitelje in učitelje pa da proces učenja zajamejo v zvočni posnetek. Z njim se potegujejo za brezžični zvočnik, s katerim bodo Lahkonočnice v njihovi skupini ali razredu odmevale še glasneje.

Za lažje učenje tujih besed Lahkonočnice spremlja slovar in nekaj iger za zabavno učenje tujega jezika, ki so nastale v sodelovanju s Pionirskim domom – Centrom za kulturo mladih. Natečaj poteka do konca oktobra.

Zvočne pravljice z več kot 2 milijonoma predvajanj

Lahkonočnice, ki jih že šesto leto ustvarjajo slovenski pisatelji in interpretirajo znani dramski igralci, so do sedaj zabeležile že več kot 2 milijona predvajanj, obiskovalci spletnega mesta pa jih izjemno radi tudi prebirajo. V projektu je 158 pravljic, ki nagovarjajo medvrstniško nasilje, otroške strahove, pisani svet čustev, učijo spletanja odnosov, strpnosti in o pomenu čebel ter pomagajo pri razvoju govora.

Pravljice, ki otrokom pomagajo najti skupni jezik, so ustvarili slovenski pisatelji Sebastijan Pregelj, Tomo Kočar, Cvetka Sokolov, Žiga X Gombač, Nina Kokelj in Nina Mav Hrovat ter interpretirali znani dramski igralci Jurij Souček, Milena Zupančič, Janez Hočevar, Marijana Brecelj, Aleš Valič in Maja Končar.

Več informacij o natečaju in Lahkonočnicah je na voljo na spletni strani.

Družbena odgovornost v A1 Slovenija

Odgovorno delovanje je temelj poslanstva in vizije ter vrednota A1 Slovenija. Podjetje je zavezano k ambicioznim ciljem na področju okolja, družbe in upravljanja, zapisanim v strategiji ESG. Na področju okolja se A1 Slovenija osredotoča na zmanjšanje izpustov CO2, energetsko učinkovitost in krožno gospodarstvo. Cilji na področju družbe zajemajo digitalno izobraževanje, na področju upravljanja pa raznolikost in skladnost poslovanja. S sledenjem strategiji ESG podjetje dosega učinkovitejše in bolj trajnostno naravnane načine dela in življenja. Pobude na tem področju razume kot dolgoročne nosilce vrednoti, ki nimajo le okoljskih in družbenih koristi, temveč tudi gospodarske prednosti.

O A1 Slovenija

A1 Slovenija je vodilni zasebni ponudnik celovitih komunikacijskih storitev v Sloveniji. Več kot 500 zaposlenih je zavezanih k ustvarjanju rešitev, ki več kot 700 tisoč uporabnikom bogatijo življenje v digitalni dobi. A1 Slovenija razvija smiselne komunikacijske rešitve, ki ustrezajo trenutnim in nastajajočim potrebam uporabnikov, tako da lahko ti izkusijo delo, zabavo, ustvarjanje in deljenje na bolj povezan način.

A1 Slovenija je v 100-odstotni lasti mednarodne telekomunikacijske skupine A1 Telekom Austria Group (ATX:TKA) in je tako pomemben del vodilnega ponudnika digitalnih storitev in komunikacije v državah srednje in vzhodne Evrope z več kot 25 milijoni uporabnikov v sedmih državah, več kot 4.55 milijardami EUR prihodkov in skoraj 18.000 zaposlenimi. Skupina je evropska enota družbe América Móvil, enega največjih ponudnikov brezžičnih storitev na svetu.

Služba za korporativno komuniciranje Elektronska pošta: PR@A1.si

Nazaj