Novinarska vprašanja

Za vsa vprašanja medijev in ostale zainteresirane javnosti smo na voljo na elektronskem naslovu: PR@A1.si.

Novoletna donacija A1 Slovenija tudi letos namenjena digitalnemu izobraževanju mladih

A1 Slovenija je novoletno donacijo v višini 15.000 evrov letos ponovno namenil zavodu Varni internet, partnerju v projektu Spletne brihte. Gre za izobraževalna doživetja, ki osnovnošolce opremijo z ustreznimi veščinami, znanjem in samozavestjo za varno življenje na spletu. Do danes je v projektu sodelovalo več kot 8700 šolarjev, svoj vrhunec pa bo dosegel 16. februarja 2023, ko partnerja v projektu za osnovnošolce organizirata največji spletni kviz, s katerim bodo poskušali podreti Guinnessov svetovni rekord.

A1 Slovenija je sredstva, ki bi jih sicer odštel za poslovna darila, že tradicionalno namenil novoletni donaciji, s katero dopolnjuje celoletno prizadevanje za izpolnitev ambicioznih ciljev na področju okolja, družbe in upravljanja. Donacijo v višini 15.000 evrov so predali zavodu Varni internet za nadaljevanje in nadgradnjo projekta Spletne brihte, s katerim bodo do konca leta 2023 o varni rabi interneta izobrazili 12 tisoč otrok in mladostnikov. »Naše poslanstvo je zagotavljati rešitve, s katerimi bogatimo digitalno življenje uporabnikov, pri tem pa je varna uporaba teh rešitev naša najpomembnejša prioriteta. Zadnji dve leti v sklopu strategije ESG svoje znanje in sredstva namenjamo digitalni izobraženosti otrok in mladostnikov z željo, da bo njihova uporaba spleta in digitalnih tehnologij varna in premišljena. Veseli nas, da so številne osnovne šole v tem času že prepoznale dodano vrednost projekta Spletne brihte in vključevanja tovrstnih vsebin v šolski program ter verjamemo, da nam bo v 2023 uspelo projekt še nadgraditi,« je povedal Lovro Peterlin, managing direktor pri A1 Slovenija.

Z znanjem o spletu nad Guinnessov svetovni rekord

V februarju 2023, mesecu varne rabe interneta, A1 Slovenija in zavod Varni internet organizirata največji spletni kviz na svetu, k sodelovanju pa vabita vse slovenske osnovne šole. Izobraževalni kviz na temo varne rabe interneta je namenjen učencem od 4. razreda dalje, organizatorja pa obljubljata, da bodo otroci pridobili znanje in izkušnjo za vse življenje: »Po skoraj dveh letih izvajanja izobraževanj Spletne brihte po osnovnih šolah opažamo, da otroci, glede na dostop, ki ga imajo do spleta in različnih naprav, še vedno premalo vedo o varni uporabi, prevarah, spletnemu nasilju, digitalnemu odtisu in podobno. Največji spletni kviz bo odlična priložnost, da preverijo svoje znanje, predvsem pa da temo spletne varnosti prenesemo v šolske klopi in začnemo pogovor o njej ne le z otroci, ampak tudi med učitelji in starši. Z A1 Slovenija delimo prepričanje, da le ozaveščen uporabnik tehnologije lahko varno uživa v vseh lepotah, ki jih prinaša, zato se zahvaljujemo za donacijo in se veselimo nadaljnjega soustvarjanja projekta Spletne brihte v prihodnjem letu,« je ob predaji donacije povedal Tilen Dominko, koordinator programa Spletne brihte in vodja zavoda Varni internet.

A1 Slovenija za najboljše tri osnovne šole, ki bodo sodelovale v največjem spletnem kvizu, pripravlja bogat nagradni sklad v skupni vrednosti 10.000 za nakup računalniške opreme. Prijave na kviz zbirajo na: https://spletnikviz.a1.si/

Nadgradnja izobraževalnih doživetij Spletne brihte

Izobraževalna doživetja o varni rabi spleta in digitalnih tehnologij Spletne brihte so bila sprva namenjena predvsem osnovnim šolam iz manjših slovenskih krajev, ki imajo do tovrstnih vsebin pogosto slabši dostop, je hitro prerasel svoje okvirje in zaživel na nacionalni ravni. Z največjim kvizom na svetu želita partnerja v projektu Spletne brihte še nadgraditi in spodbuditi šole, da začnejo tematiko spletne varnosti bolj pogosto uvrščati v šolski program.

Projekt Spletne brihte bo živel do konca prihodnjega leta, nanj pa se šole še vedno lahko prijavijo in svojim učencem omogočijo poglobitev znanja, ki ga bodo pridobili s sodelovanjem v največjem spletnem kvizu. »Smo na dobri poti, da uresničimo cilj o varni rabi spleta izobraziti 12.000 otrok in mladostnikov, predvsem pa upamo, da smo s tem komu izmed njih s tem prihranili kakšno slabo izkušnjo,« so še dodali v A1 Slovenija.

Več informacij in prijavnico za sodelovanje v največjem spletnem kvizu najdete na spletni strani https://spletnikviz.a1.si/.

Družbena odgovornost v A1 Slovenija

Odgovorno delovanje je temelj poslanstva in vizije ter vrednota A1 Slovenija. Podjetje je zavezano k ambicioznim ciljem na področju okolja, družbe in upravljanja, zapisanim v strategiji ESG. Na področju okolja se A1 Slovenija osredotoča na zmanjšanje izpustov CO2, energetsko učinkovitost in krožno gospodarstvo. Cilji na področju družbe zajemajo digitalno izobraževanje, na področju upravljanja pa raznolikost in skladnost poslovanja. S sledenjem strategiji ESG podjetje dosega učinkovitejše in bolj trajnostno naravnane načine dela in življenja. Pobude na tem področju razume kot dolgoročne nosilce vrednoti, ki nimajo le okoljskih in družbenih koristi, temveč tudi gospodarske prednosti.

O A1 Slovenija

A1 Slovenija je vodilni zasebni ponudnik celovitih komunikacijskih storitev v Sloveniji. Več kot 500 zaposlenih je zavezanih k ustvarjanju rešitev, ki več kot 700 tisoč uporabnikom bogatijo življenje v digitalni dobi. A1 Slovenija razvija smiselne komunikacijske rešitve, ki ustrezajo trenutnim in nastajajočim potrebam uporabnikov, tako da lahko ti izkusijo delo, zabavo, ustvarjanje in deljenje na bolj povezan način.

A1 Slovenija je v 100-odstotni lasti mednarodne telekomunikacijske skupine A1 Telekom Austria Group (ATX:TKA) in je tako pomemben del vodilnega ponudnika digitalnih storitev in komunikacije v državah srednje in vzhodne Evrope z več kot 25 milijoni uporabnikov v sedmih državah, več kot 4.55 milijardami EUR prihodkov in skoraj 18.000 zaposlenimi. Skupina je evropska enota družbe América Móvil, enega največjih ponudnikov brezžičnih storitev na svetu.

Služba za korporativno komuniciranje Elektronska pošta: PR@A1.si

Nazaj