Novinarska vprašanja

Za vsa vprašanja medijev in ostale zainteresirane javnosti smo na voljo na elektronskem naslovu: PR@A1.si.

Dejan Turk poleg A1 Slovenija prevzema vodenje A1 Hrvaška

V Skupini A1 bo s 1. junijem prišlo do organizacijskih sprememb, predvsem v organizacijski enoti A1 Slovenija in A1 Srbija ter na Hrvaškem. Dejan Turk bo prevzel vodenje novonastale enote z A1 Slovenija in A1 Hrvaška. Spremembe bodo omogočile še hitrejši razvoj ključnih tržnih področij, v podjetjih veliko pričakujejo od sinergij s področja fiksnih storitev in nadaljnjo rast na tem področju. Vodenje A1 Srbija bo prevzela Judit Albers.

Dejan Turk je po vlogi glavnega izvršnega direktorja verige restavracij McDonald’s za Slovenijo in Hrvaško leta 2004 začel nabirati svoje izkušnje znotraj Skupine A1, kjer je postal vodja trženja in prodaje pri A1 Slovenija. Sledile so različne vodstvene vloge znotraj A1 Slovenija, kjer je deloval pred združitvijo z A1 Srbija. V skupni organizaciji je 10 let nadaljeval kot glavni izvršni direktor enote skupine A1 Slovenija in Srbija. Je prejemnik številnih nagrad, med drugim je prejemnik nagrade za managerja leta v Sloveniji in v Srbiji.

Svoje dologoletne izkušnje s področja telekomunikacij bo usmeril v krepitev blagovne znamke A1 na obeh trgih, hkrati pa bo s svojim načinom vodenja in pogledom v prihodnost skrbel za vzpostavitev konkurenčnega okolja s poudarkom na razvoju uporabnikom prijaznih in naprednih rešitev.
  

O A1 Slovenija

A1 Slovenija je vodilni zasebni ponudnik celovitih komunikacijskih storitev v Sloveniji. Več kot 600 zaposlenih je zavezanih k ustvarjanju rešitev, ki več kot 800 tisoč uporabnikom bogatijo življenje v digitalni dobi. A1 Slovenija razvija smiselne komunikacijske rešitve, ki ustrezajo trenutnim in nastajajočim potrebam uporabnikov, tako da lahko ti izkusijo delo, zabavo, ustvarjanje in deljenje na bolj povezan način.

A1 Slovenija je v 100-odstotni lasti mednarodne telekomunikacijske skupine A1 Telekom Austria Group (ATX:TKA) in je tako pomemben del vodilnega ponudnika digitalnih storitev in komunikacije v državah srednje in vzhodne Evrope z več kot 27 milijoni uporabnikov v sedmih državah, več kot 5 milijardami EUR prihodkov in skoraj 18.000 zaposlenimi. Skupina je evropska enota družbe América Móvil, enega največjih ponudnikov brezžičnih storitev na svetu.

Služba za korporativno komuniciranje
Elektronska pošta: PR@A1.si
 

Nazaj